Najjae borilake vjetine


Vrlo esto kada mladi ljudi, posebno mukarci, odlue trenirati neku borilaku vjetinu onda trae onu koja se smatra najjaom. Stoga vam se po glavi vrte neka od ovih pitanja:

Koja je borilaka vjetina najefikasnije?
Koja je najjaa borilaka vjetina?
Koja je borilaka vjetina najbolja za udarce nogom?

i jo mnoga druga.

Oko samog pitanja koja je borilaka vjetina najbolja i najjaa postoji mnogo polemika i sukoba u krugovima strunjaka i majstora borilakih vjetina. Zbog toga su i nastale mjeovite borilake vjetine koje pokuavaju uzeti najbolje od svake pojedinane borilake vjetine i primijeniti to za najbru pobjedu u ringu.

Prema nekim istraivanjima i prema rezultatima koje se postie treniranjem i prema tome kako ih je teko nauiti, ovo bi bio poredak najboljih borilakih vjetina za samoobranu:

1. Kraw Maga
2. Keysi
3. Brazilski Jiu-Jitsu
4. Boks
5. Jeet Kune Do
6. Jiu-Jitsu
7. Wing Chun
8. Aikido
9. Karate
10. Kickboxing

Dakle ovo je popis za samoobranu. Moda vam izgleda udno da je tu boks i keysi koji su sa zapada i definitivno ne ulaze u istu skupinu borilakih vjetina sa azijskima, ali se mogu relativno lagano nauiti i bez obzira to ne koristite noge, jedan dobar direkt moe biti itekako efikasan za sruiti protivnika.
Druge su ovdje jer su svojom osnovnom filozofijom zamiljene da budu obrambene vjetine i svaki pokret je stvoren zato da sprijei ozljedu na vama, a prouzroi je na protivniku koji je krenuo na vas.

lista borilakih vjetina koje smatraju najboljima za napad izgleda totalno drugaije, jer dok neke vjetine slue tome da bi se zatitilo sebe, druge imaju filozofiju da je napad najbolja obrana i da ete najbolje obraniti sebe ako o tome ne razmiljate, nego si za cilj uzmete ozlijediti protivnika to je bre mogue. Dakle ovo je popis vjetina koje se smatraju najsmrtonosnijim.

1. Kalarippayattu
2. Taekwondo
3. Karate
4. Sambo
5. Muay Thai
6. Krav Maga
7. Wing Chun
8. Capoeira
9. Ninjitsu
10. Silat

injenica je da se moda neete sloiti s ovim popisom ili poretkom, ali to je i dobro, jer kada bi ovo bilo stopostotna istina, onda bi mnoge borilake vjetine izumrle jer ih se smatra neefikasnima. No mnogi instituti su pokuali raznim istraivanjima ovo dokazati ili oboriti i uvije dou do rezultata koji nisu uspjeli niti jedno. Niti dokazati niti oboriti.

Dobar primjer je bilo istraivanje na Discoveryu gdje su usporeivali snage udarca nogom, rukom ili kretanje za izbjegavanje. Majstor koji je imao najjai udarac nogom (toliko jak da je slomio senzore) smatrao se najopasnijim, ali opet nije mogao tim udarcem pogoditi majstora koji se specijalizirao u kretanju i izbjegavanju, dok je trei majstor imao pokrete rukom toliko brze, da su njegovi udarci bili bri od ivanih impulsa, to bi znailo u praksi da vas je udario i povukao aku, a vae lice jo nije stiglo poslati impuls u mozak da je dobilo udarac.

to vi mislite? Napiite u komentar!!

Online MMA training -- Very comprehensive breakdown of Muay Thai techniques, physiology, & kinesiology of the combinations. Damage Control MMA online courses are worth it. I thought I knew everything, and these guys totally turned my world upside-down. All the little details stepped my game up two or three hundred percent.

Lajkajte nas, ako vam se svia.

Jedan odgovor na Najjae borilake vjetine

  1. Emrah kaze:

    Mislim da je svaka borilacka vjestina, sama po sebi opasna, sve zavisi od toga kakv ste borac i koliko se na treningu trudite da prevazidjete svoje granice. Kickbox vec treniram 5 godina, i znatno sam primijeio razlike u svojim fizickim sposobnostima, mislim da je svaka borilacka vjestina jednako dobra, samo je bitno kako da je koristite…..


Online MMA teaj


Online MMA trening -- Preko 120 video snimaka kako se izvode odreeni udarci u mješovitim borilakim vještinama. Kroz webstranice na internetu pristupite najboljim prirunicima, video tutorijalima i osobnim savjetima za uenje mješovitih borilakih vještina.

Posebne ponude

Ulična borba - Street Fighting Uncaged - Naučite sve one poteze koji su zabranjeni u sportskim događajima a vama mogu spasiti život na ulici.
Jiu-Jitsu manifest -- Najbolji priručnik za brzo završavanje Jiu-Jitsu borbi.
MMA trening za snagu i kondiciju - The Ultimate Mma Strength and Conditioning Program - Otkrijte kako u najkraćem mogućem roku dobiti rezultate treninga koji se koriste u mješovitim borilačkim vještinama.
Samoobrana - Naučite kako se obraniti na ulici. Nije bitno ako je vaš napadač mnogo veći od vas. Vi možete sebe obraniti u svakoj situaciji.


Pinterest
EmailEmail